Winnaar BSC van het jaar'22

Mirjam Hagenaar heeft de Stimuleringsprijs ‘Buurtsportcoach van het jaar’ 2022 ontvangen. 
Mirjam is buurtsportcoach bij Lariks Welzijn en Zorg en zorgt dat er wekelijks veel inwoners in beweging komen. Mirjam is enthousiast, leergierig en het ‘cement tussen alle domeinen’. 

Zij straalt enorm veel plezier uit in haar werk zoals deelnemers uit haar beweeggroepen aangeven. De groepen blijven groeien en er is steeds meer vraag naar beweging. Mirjam wil graag bijdragen aan passend sportaanbod voor iedereen! 
Een paar korte punten waar Mirjam als buurtsportcoach zichzelf inzet voor inclusief sporten: 
Mirjam heeft in Leusden het beweegloket opgezet.
Bij het beweegloket komen alle (hulp) vragen binnen van mensen die een drempel voelen om te gaan sporten/bewegen. 
·      Een vervolg van het beweegloket is o.a. een tennisgroep opgezet. 
Het werk wat Mirjam doet is maatwerk. Geen vraag is te gek. Een voorbeeld: een wandelengroep met ouderen met een beperking.
 
De Stimuleringsprijs ‘Buurtsportcoach van het jaar’ 2022 is tijdens de landelijke Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties op 7 november uitgereikt door Irene Eijs, bestuurder bij NOC NSF. Mirjam heeft een cheque ontvangen ter waarde van € 1.500,- die zij mag investeren in haar werk of persoonlijke ontwikkeling.
 
Wij Buurtsportcoaches
De filmpjes van de drie genomineerden laten maar weer eens zien dat de buurtsportcoaches zeer uiteenlopend werk doen, voor veel verschillende doelgroepen, met een scala aan samenwerkingspartners en lokaal veel impact maken voor de doelgroepen en partners. Het landelijk netwerk Wij Buurtsportcoaches is trots op de hoeveelheid en diversiteit aan aanmeldingen. In Nederland zijn vele buurtsportcoaches dagelijks actief om inwoners te activeren en te stimuleren tot sport en bewegen. Wij Buurtsportcoaches is het landelijke netwerk voor en door buurtsportcoaches. Wij staan voor kwaliteit en professionaliteit. Dat doen we door:
·      Ervoor te zorgen dat buurtsportcoaches van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren door (digitale) ontmoetingen te faciliteren;
·      Volwaardige gesprekspartner te zijn voor het ministerie van VWS, opleiders en andere stakeholders waarbij we de belangen van de beroepsgroep vertegenwoordigen.