Podcast Sportcampagneteam

Begin april is een podcast opgenomen waarin wij ingaan op sport en politiek. In de afgelopen landelijke verkiezingen is sport en bewegen als onderwerp nauwelijks naar voren gekomen in debatten, terwijl een gezonde leefstijl een belangrijke maatschappelijke waarde heeft.

NOC*NSF zet zich onder andere samen met VSG in om sport en bewegen op de politieke agenda te krijgen. In 2022 vinden de gemeentelijke verkiezingen plaats. NOC*NSF is daarom met lokale sportcampagneteams gestart. Hoe kun jij als buurtsportcoach sport en bewegen op de politieke agenda krijgen? Welke invloed kun jij uitoefenen en hoe kun je jouw stem laten horen in de lokale politiek?

In deze podcast gaan Frank Slooten van NOC*NSF en Tom de Leeuw, werkzaam als buurtsportcoach in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, het gesprek aan met interviewer Arno de Swart. Ze geven jou handige tips om in contact te komen met de lokale politiek, hoe je jouw rol als buurtsportcoach in de schijnwerpers kunt zetten en hoe de sportcampagneteams hierin een belangrijke rol spelen voor jouw werkzaamheden als buurtsportcoach.

Luister de podcast via Sport in de Buurt

*Bron: Sport in de Buurt