Fiets op 1!

In deze online ontmoeting, onder leiding van fietsexpert Frank Kwanten, staat het "Cirkelplan Fietskansen rond de schoolomgeving" centraal. Dit plan richt zich op het stimuleren van fietsgebruik onder schoolkinderen door het aanpakken van uitdagingen op het vlak van fietsvaardigheden, veiligheid en toegankelijkheid. We streven er naar het belang van fietsen in zowel lokaal als nationaal beleid te verankeren, met een samenwerking tussen onderwijsinstellingen, gezondheidsorganisaties en gemeenten. 

We vullen dit in deze cirkel aan met een praktische aanpak met fietslessen door onder andere buurtsportcoaches en het promoten van fietsen door ludieke acties en interventies (zoals de ‘fietsbus’ of de ‘beste fietsroute naar school’). Daarin zetten we in op culturele verandering en community building. Dit wordt ondersteund door een netwerk van partners en het delen van succesvolle interventies en best practices. Zo biedt het een duurzame strategie om meer kinderen veilig en zelfverzekerd naar school te laten fietsen.

 

Het verhaal van Frank wordt aangevuld door Nina Derix en Siger Visser, beiden buurtsportcoach bij bv SPORT. Bv SPORT doet veel aan fietsstimulering, niet alleen onder kinderen maar ook onder ander doelgroepen. Zo is Nina de lokale coördinator van het programma Doortrappen, waarmee gestimuleerd wordt dat ouderen langer veilig gebruik (kunnen) maken van de fiets, en coördineert Siger de praktische verkeersexamens van Veilig Verkeer Nederland. Maar er gebeurt in de gemeente Leeuwarden veel meer, de fiets staat daar op 1! 

 

Nieuwsgierig naar wat jij als buurtsportcoach zoal kunt doen om de inwoners van jouw gemeente ook meer, beter en veiliger te laten fietsen? Dan mag je deze ontmoeting niet missen! Meld je aan en laat je informeren en inspireren en zet de fiets ook op 1!

Fiets op 1

Prijs: GRATIS
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
29-05-2024 11:30 tot 12:30 uur Online