BSC en kankerpatienten

Inleiding

Beste buurtsportcoaches,

Ben jij de spil in het web tussen de sectoren zorg en sport om ervoor te zorgen dat mensen (vanuit de zorg) (meer) gaan sporten en bewegen? En werk je hierbij als buurtsportcoach (onder andere) samen met de oncologische zorg?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen het Mulier instituut doen we vanuit het thema ‘Zorg en sport’ onderzoek naar de samenwerking tussen zorgprofessionals, buurtsportcoaches en sportaanbieders bij de verwijzing vanuit de oncologisch zorg naar het sportaanbod buiten de zorg.

Hiervoor willen we buurtsportcoaches interviewen over hun ervaringen, wat succesfactoren zijn en wat er beter kan in de samenwerking tussen zorg en sport. Het gaat om een online interview van ongeveer 30-45 minuten.

Door mee te doen aan dit onderzoek, komen we samen erachter wat er op dit terrein gebeurt, wat goede voorbeelden zijn, waar mede-buurtsportcoaches van kunnen leren en waar kennislacunes in de samenwerking liggen om patiënten binnen de doelgroep oncologie te stimuleren tot sport en/of bewegen. Na afloop kunnen de resultaten van het onderzoek teruggekoppeld worden met een aantal tips en trics.

Wil je meedoen met dit onderzoek? Mail dan naar a.vandersluysveer@mulierinstituut.nl

Alvast hartelijk bedankt!

Met vriendelijke groet,

Anne van der Sluys Veer 

Het Mulier Instituut