Alternatieve Kennisdag

Logo's Wij BSC, Bas van de Goor Foundation, Buurtspeelcoach en Lifestyle Adventures

Aangezien de Landelijke Kennisdag Brede Regeling Combinatiefuncties niet fysiek plaats kan vinden in 2021, hebben we als Wij Buurtsportcoaches een klein, maar fijn alternatief programma bedacht voor de buurtsportcoach.

We bieden deze sessie op 9 december tweemaal aan, zodat je meer kans maakt om deel te kunnen nemen binnen jouw drukke werkschema als buurtsportcoach. Je kunt deelnemen aan de sessie in de ochtend, van 08:30 tot 10:30 uur óf einde van de middag van 15:00 tot 17:00 uur. 

Deze sessie zal gezamenlijk geopend worden door diverse aanvoerders van de kennisteams van Wij Buurtsportcoaches, waar we ingaan om onze nieuwe praatplaat en wat dat nu doet met jou als buurtsportcoach. Herken jij jezelf ook in de chaos van onze praatplaat (hieronder bij 'downloads' te bekijken)?

Daarop volgend maak jij één keuze uit drie deelworkshops, die allen interactief worden vormgegeven. De deelsessies zijn:

1. Samenwerken met de zorg bij de Nationale Diabetes Challenge, gegeven door de Bas van de Goor Foundation;

  • Door de corona crisis is de druk op de zorg flink toegenomen. Tegelijkertijd is de urgentie om meer te bewegen gegroeid, en dat geldt zeker voor mensen met (verhoogd risico op) diabetes en andere chronische aandoeningen. Zorgverleners hebben een belangrijke rol bij de Nationale Diabetes Challenge (NDC) en het verwijzen van de doelgroep, maar zij moeten momenteel vooral ontlast worden. Buurtsportcoaches kunnen met de NDC een brug slaan naar de eerstelijnszorg en op een eenvoudige manier ervaring opdoen met samenwerking. In deze workshop vertellen we over de NDC, de onderzoeksresultaten, de effecten bij deelnemers en de succesfactoren voor samenwerking tussen zorg, sport & bewegen. En we gaan graag in gesprek met jullie: hoe kunnen we lokaal nog meer kwetsbare mensen met (een risico op) diabetes aan het wandelen krijgen? En hoe vinden we daarbij een balans tussen samenwerken met de zorg en het ontlasten van de zorg?

2. Teamprocessen van Lifestyle Adventures;

  • Een actieve workshop m.b.t. samenwerken: wat betekent dit voor ons? Wat vinden wij belangrijk en hoe willen wij samenwerken? Hoe maken we goede afspraken over werkprocessen? Wat is aanwezig aan kwaliteiten/competenties en hoe kunnen teamleden dit meer inzetten? Hoe werken we samen vanuit verschillen en zijn we met elkaar in gesprek i.p.v. over elkaar. Deze workshop gaat over vertrouwen, positieve mindset, complimenten geven en daarnaast ook taakgerichte feedback geven.

3. Buitenspelen / vaardig in bewegen van Wij Buurtsportcoaches, gegeven door Anne Bakker, buurtSPEELcoach;

  • Buitenspelen. Moet je daar nou iets mee als buurtsportcoach? Samen gaan we verkennen waarom jij als buurtsportcoach absoluut wel, en absoluut niet moet buitenspelen. Aan jou de keuze wat jij ermee doet.

Na deze 1,5 uur zullen we gezamenlijk afsluiten om te kijken wat we hiervan hebben opgestoken en wat jullie opvolgend na deze sessie graag terug zouden willen zien tijdens de Landelijke Kennisdag BRC die plaats zal vinden op donderdag 17 februari 2022 in Nieuwegein. Wij van Wij Buurtsportcoaches gaan dan proberen om jullie wensen te implementeren tijdens deze dag. Het exacte tijdsschema vind je in de bijlage.

We hopen je graag te mogen ontmoeten! Praat niet over ons, maar met ons. Samen leren we van elkaar. 

1. Ochtendsessie

Prijs: GRATIS
Leeftijd: Iedereen
Doelgroep: Alle buurtsportcoaches
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
09-12-2021 08:30 tot 10:30 uur Microsoft Teams

2. Middagsessie

Prijs: GRATIS
Leeftijd: Iedereen
Doelgroep: Alle buurtsportcoaches
Afgelopen
Datum Tijd Locatie
09-12-2021 15:00 tot 17:00 uur Microsoft Teams

Contact

Wij Buurtsportcoaches

Martine Sanders
     

Downloads

PDF-document praatplaat Wij Buurtsportcoaches
PDF-document programma alternatieve kennisdag