Aanmelden Kennisteam

Wij zijn Team Buitenspelen, en wat een moment om onszelf te mogen introduceren. Een moment waarop het lijkt alsof we in alles beperkt zijn en de ruimte ontbreekt. Juist in zo’n moment komt de essentie naar boven, datgene wat nog wel mag. Waar ligt die beweegruimte voor kinderen, groot en klein? In het spelen, buitenspelen!

De vraag die wij aan jullie hebben is: Hoe spelen jullie? Wat gaat er goed en wat niet? Wat zijn spelmakers en spelbrekers in jullie werk? Want spelen is simpel, maar niet makkelijk. Spelen is overal, maar soms moeilijk te vinden. Spelen is krachtig, maar ook ontzettend kwetsbaar. Deel ze met ons via info@wijbuurtsportcoaches.nl en dan kunnen wij samen op weg. Op weg naar een Nederland vol spel waar niet de prestatie en het individu maar de participatie en ontwikkeling centraal staan. Een leven lang spelen, samen!

Daarbij nog een oproep aan jullie om het spelende kind juist nu de ruimte te geven. Het zijn moeilijke tijden voor ons allemaal maar het kind is nu de dupe van het gedrag van volwassenen, zoals wel vaker. Een enkelband voor ouders is het al genoemd. Los van wat wij hiervan vinden, ligt er een taak om juist nu een veilig, liefdevol en vertrouwd speelklimaat te bieden. De ruimte te geven, aan te moedigen, het voorbeeld te geven. Spelen kunnen kinderen als de beste, mits ze de ruimte krijgen. En die kunnen wij geven. Heb jij voorbeelden hoe jij dit doet? Of vragen hoe jij hier snel invulling aan kan geven? Wij horen het graag. Een eerste tip: Ga het spel niet voor het kind verzinnen, maar sluit aan bij haar wereld. Laat je scheidsrechtersfluitje thuis en stel deze 2 vragen aan kinderen: “Wat willen jullie spelen?” en “Mag ik meedoen?”.

Spelen jullie mee?

Namens het Team Buitenspelen,

Anne Bakker - BuurtSPEELcoach

Schrijf je hieronder in!

Team Buitenspelen

Prijs: GRATIS