Sirjit Meijer

Sirjit Meijer

Mijn naam is Sirjit Meijer en ik woon sinds kort in Haarlem samen met mijn vrouw. Dit bevalt super goed: lekker de rust en ruimte om mij heen geeft mij veel energie. In augustus ben ik 37 jaar geworden. 

Ik werk sinds 2016 in verschillende rollen voor Stichting Sportservice. De afgelopen twee jaar hou ik mij veel bezig met sportparticipatieprojecten voor de doelgroep van 12-15 jaar. In 2020 heb ik een onderzoek opgezet naar sportparticipatie onder jongeren in stadsdeel Noord en ik draai het Topscore Fit project inmiddels op drie middelbare scholen. 

Tijdens Corona, en zeker tijdens de sluiting van de scholen, was het extra belangrijk om met deze doelgroep in contact te blijven. Daarom heb ik met de leerlingen uit de Topscore Fit projecten Whatsapp groepen gestart om betrokken bij hen te blijven. IK heb beweegfimpjes en challenges gemaakt speciaal voor deze doelgroep, omdat het aanbod dat er was niet altijd goed aansloot. Mijn filmpjes waren laagdrempelig en met minimaal gebruik van attributen en geschikt voor ieder niveau. Ook heb ik hierbij verbinding gezocht met de familie. Zo daagde ik leerlingen uit om samen met hun ouders boodschappen te doen en te koken voor een gezonde maaltijd. En in de filmpjes riep ik leerlingen op om activiteiten samen met ouders broers of zusjes te doen. Met een aantal ouders heb ik telefonisch contact gehouden hoe het met hun kinderen ging. Door in contact te blijven met de leerlingen, werden zij gestimuleerd om in beweging te blijven en kon ik bij het openen van de scholen de trajecten direct weer opstarten omdat ze digitaal deels door waren blijven lopen. 

Mocht ik de stimuleringsprijs winnen, dan zou ik deze gebruiken om mij meer te verdiepen in de cultuur en achtergrond van de specifieke doelgroepen zodat ik beter kan inspelen om hun behoeftes om dit traject nog beter te laten slagen. Ik merk bijvoorbeeld dat de rol van familie en het belang dat aan schoolwerk wordt gehecht, wisselt per cultuur. Dus meer kennis over deze onderwerpen zorgt voor meer inzicht in hoe ik deze leerlingen en ouders het beste kan benaderen en betrekken.

Ik stem op Sirjit Meijer

Datum Tijd Locatie
11 dec 09:00 tot 11:00 uur

Contact

Video

Facebook