Nationale Balkon Beweegdag

Nationale Balkon Beweegdag

Inleiding

Nationale Balkon Beweegdag

''Jan Versteegh trapt de eerste Nationale Balkon Beweegdag voor ouderen af''

Op vrijdag 29 mei organiseert het Nationaal Ouderenfonds samen met haar partners de Nationale Balkon Beweegdag! Meld je aan en organiseer een sportief balkon evenement bij een woonzorginstellingen in jouw omgeving. Met je deelname zorg je niet alleen voor een onvergetelijke ochtend voor een groep ouderen, maar maak je ook kans om je initiatief te verzilveren voor de woonzorginstelling. Het leukste, origineelste idee wordt door de VriendenLoterij namelijk extra in het zonnetje gezet met een bijdrage van € 2.000,- voor een sportproduct van Yalp!

Samen met onze ambassadeurs maken we het grootste Balkonfeest van Nederland! Doe je mee?

Aanbod

Tijdens de coronacrisis zijn in Nederland talloze mensen in actie gekomen om ouderen via Balkon Bewegen op een sportieve en positieve manier door deze moeilijke tijd heen te loodsen. Vrijwilligers en professionals zoals docenten sport en bewegen 55+, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, OldStars en bewegingscoaches gaan voor Balkon Beweegprogramma's langs woon- en zorgcentra om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin.

Ook sportverenigingen en OldStars zetten zich in om ouderen in woon-zorgcentra in beweging te krijgen. Zo wordt in Leiderdorp onder aanvoering van de Ouderenfonds vrijwilligers van de programma’s De Derde Helft en OldStars in samenwerking met lokale fysiotherapeuten al op acht locaties BalkonBewegen aangeboden. 

Een deelnemer: “Het is leuk om op je balkon gym te doen. Je ziet je buren allemaal meedoen en het geeft ook een gevoel van samen. En we hebben veel bekijks!”

Een professionele begeleider: “Het samen bewegen levert zoveel stralende gezichten op! Oudere mensen zijn veel alleen en krijgen op deze manier de mogelijkheid om weer samen te komen.”

Na aanmelding voor de Nationale Balkon Beweegdag krijgen de begeleiders beschikking over een toolkit met communicatiematerialen en tips over hoe je veilig en deskundig een sessie organiseert op het balkon of in de omgeving van een woon-zorgcentra. Elke begeleider krijgt de mogelijkheid zich in te schrijven voor een ambassadeur die de sessie ondersteund. Ook krijgen de eerste 25 aangemelde locaties gratis t-shirts voor deelnemers en beweegleiders. 

Professionals en vrijwilligers die zich aanmelden zorgen niet alleen voor een onvergetelijke ochtend voor een groep ouderen, maar maken ook kans om hun initiatief te verzilveren voor de woon-zorglocatie.Het leukste, origineelste idee wordt door de VriendenLoterij namelijk extra in het zonnetje gezet met een bijdrage van € 2.000,- voor een sportproduct van Yalp!

Professionals en vrijwilligers die een balkonsessie willen leiden kunnen zich aanmelden voor Nationale Balkon Beweegdag op 29 mei via www.oldstars.nl/balkonbewegen

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Video

Foto Album

Foto bij Nationale Balkon Beweegdag
Foto bij Nationale Balkon Beweegdag