#BSCcorona

#BSCcorona

Inleiding

#BSCcorona houdt heel Nederland in beweging

Met de aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen zijn scholen gesloten en werken veel mensen thuis. Blijven bewegen is belangrijk om de weerstand hoog te houden.

Op 15 maart kondigde de regering verscherpte maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus. Scholen zijn dan ook sinds maandag 16 maart gesloten, sportclubs en horeca sloten per direct de deuren en mensen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Een beperking van sociale contacten zou ons moeten helpen controle te krijgen over de verspreiding van het virus. Maar het zoveel mogelijk binnen blijven brengt wel met zich mee dat veel mensen te weinig bewegen. En dat terwijl beweging en vitaliteit juist bijdragen aan een verhoogde weerstand en vooral nu heel belangrijk zijn.

Wij buurtsportcoaches ziet veel initiatieven om thuiszittend Nederland in beweging te houden. Via de #BSCcorona roepen wij iedereen op elkaar te inspireren met allerlei initiatieven. Sportservice Zwolle plaatst iedere werkdag een nieuwe challenge online en Team Hillegom in Beweging inspireert met leuke spelactiviteiten voor het hele gezin.

Volg #BSCcorona op social media voor nieuwe initiatieven en post vooral ook jouw ideeën om iedereen thuis fit en in beweging te blijven!

Aanbod

 

Kijk hier voor een overzicht van organisaties die zich inzetten voor #BSCcorona!