Sophie Pennock

Inleiding

Sophie Pennock
Functie: Buurtsportcoach Buurt & Wijk
Sector: Sport
Doelgroep: Senioren; volwassenen

Motivatie waarom Sophie 'Buurtsportcoach van het jaar' is:
Als eind twintiger laat ze wekelijks zo'n 200 senioren bewegen, opgebouwd binnen 2 jaar! Ze heeft een goed netwerk en deelnemers zijn dol op haar. Ze is alert op het thema eenzaamheid en een fantastische collega. Humor, innemend en positief kritisch.

De nominatie van Sophie is eigenlijk een nominatie voor het hele buurtsportcoachteam Buurt, Wijk en Zorg van Jibb+. Met z’n vijven brengen zij wekelijks zo’n 1000 senioren in beweging. Gezamenlijk verzorgen ze 50 uitvoeringsuren per week in samenwerking met wijkverenigingen, zorgpartners, maatschappelijke organisaties en sportverenigingen.
Naast alle wekelijkse activiteiten organiseren ze ook spontaan nog challenges in het centrum van Helmond, de Koningsspelen voor Volwassenen, Meet, weet en Beweeg-bijeenkomsten en een Walking Sportsdag. Iedere buurtsportcoach, zijnde Gerard, Chaib, Kristian, Flo en Sophie, heeft zijn of haar eigen kwaliteiten maar enthousiasme is de rode draad. Sophie vormt met haar positieve en nieuwsgierige houding het cement tussen de stenen. Ze heeft een scherp oog voor het gevoel van anderen en een enorme dosis humor. In haar lessen Golden Sports laat ze 70+ ers bewegen op de muziek van de Snollebollekes, maar ze krijgt tevens een deelnemer van haar lessen op het podium van een landelijke conferentie over ‘Eenzaamheid’. Dit kan ze niet zonder haar collega’s en ze is zichzelf nog enorm aan het ontwikkelen in haar rol. Dat realiseer ik me terdege, maar daarom is het ook een nominatie voor de stimuleringsprijs. 

Aanbod

De video van de werkzaamheden van Sophie als buurtsportcoach zie je op deze website! Stem nu op je favoriet!

De winnaar wordt tijdens de Nationale Kennisdag op donderdag 12 december bekend gemaakt. 

Nominatie Sophie

Datum Tijd
12 dec 12:00 tot 12:01 uur

Contact

Wij Buurtsportcoaches
Website: www.wijbuurtsportcoaches.nl/

Video

Inschrijven