Richard Jongetjes

Inleiding

Richard Jongetjes
Functie: Talentverbinder 
Sector: Welzijn
Doelgroep: Basisschoolleerlingen; jongeren; senioren; uniek sportaanbod; verenigingen; volwassenen


Motivatie waarom Richard 'Buurtsportcoach van het jaar' is:
Richard heeft talloze creatieve, nieuwe projecten opgestart:

•   Scoot to be here: Deze scootmobielclub heeft hij opgezet met behulp van middelbare school scholieren, zorgorganisaties voor ouderen en onze welzijnsorganisatie. Meer dan een jaar later is deze club nog altijd springlevend en onderneemt leuke uitjes. De opgezette “drive in bioscoop” van deze club heeft zelfs het programma Jinek gehaald.

•   Mannen met pannen: speciaal voor eenzame mannen die slecht voor zichzelf zorgen. Met behulp van een chefkok krijgen ze maandelijks les. Vele mannen gaan tussendoor eten met buren, waarbij ze het geleerde kunnen tonen. RTV Gelderland heeft hiervan een leuk televisie item gemaakt.

•   Er een potje van maken: jaarlijks kunnen enkele tientallen arme en eenzame ouderen gratis eten bij deelnemende restaurants. Hiervoor zijn meerdere sponsoren, maar ook een collectebus in de restaurants zorgen ervoor dat dit mogelijk blijft. Vrijwillige chauffeurs (vanuit de politiek, voetbal en andere vrijwilligers) halen de deelnemers thuis op.

•   Malmok: muziektheater voor verstandelijk gehandicapten, heeft hij gekoppeld aan een jeugdtheater. Gezamenlijk hebben ze leuke voorstellingen gemaakt. Deze zijn zo goed bevallen dat ze een gastoptreden bij de Zwarte Cross mochten verzorgen!

•   Music & Memory: vele vrijwilligers zijn opgeleid om één op één met een dementerende ouderen (zowel intra als extramuraal) te werken aan het geheugen. Door de specifieke methode om muziek vanuit de jeugd te gebruiken worden verrassende resultaten gehaald.

•   Groen voor Grijs: Leerlingen van het praktijkonderwijs helpen ouderen met de verzorging van hun tuin.

•   Daarnaast begeleid Richard ook groepen (muziekverenigingen, omnisportverenigingen, ZZP-ers, Cultuurclubs, etc.) om creatiever te denken en nieuwe projecten te ontwikkelen. Tevens kijkt hij mee naar de subsidie mogelijkheden.

 

Aanbod

De video van de werkzaamheden van Richard als buurtsportcoach zie je op deze website! Stem nu op je favoriet!

De winnaar wordt tijdens de Nationale Kennisdag op donderdag 12 december bekend gemaakt. 

 

Nominatie Richard

Datum Tijd
12 dec 12:00 tot 12:01 uur

Contact

Wij Buurtsportcoaches
Website: www.wijbuurtsportcoaches.nl/

Video

Inschrijven